Vissza a kezdölapra
Yamaha SRX Yamaha SR Yamaha SRX Team Találkozók Szervizinfó Hirek - Cikkek Linkek Fórum
Találkozók
2007
2006
2005
2004
Citadella Szept.
Tokaj Aug.
Citadella Aug.
Hollostető Május
2003-2001
Kapcsolat
Netmax Promo
 
 


 
 

Találkozók :: 2004

Találkozók / 2004

Budapesti Motoros Felvonulás - Szeptember 6.

Újra itt a szeptember, újra itt a hónap első szombatja....
A szokásos megmozdulásra készültek a motorosok... de nem most nem csak Ők...


A szokásos gyülevész banda...

...akik csak gurulni akarnak egyet.....

.. újra összegyültek....

És persze mi is ott voltunk Gergővel...

Mi (friss motorosok) már nagyon vártuk a szokásos hó eleji budapesti gurulást. Közben áskálódtam a történelemben, és megtudtam milyen ős gyökerekkel rendelkezik ez a megmozdulás (több mint 10 éve).
Szóval beszéltem egy két régi arccal, akik homályos emlékeket láttak maguk előtt: "Igen, igen valamikor én is voltam, de akkor még minden más volt...azóta sok a balhé, meg veszélyes is a dolog. Ááá nem járok én már ilyen helyekre... Tudod volt amikor a motoros rendőrök biztositották az utat...- széles mosoly - Hát igen azok voltak a szép idők..."

Nos, motoros rendőrök most is voltak. Miközben felkoccantam a parkolóba, az utolsó kereszteződésnél látom ám a rendőrségi mikrobuszt, a motoros rendőröket, meg miegymás. Gondoltan, na ez szép, biztos együtt megyünk.
Fönt találkoztam a - a régi és a nem túl régi (hol voltál Peti?) - ismerősökkel, ittunk egy üditőt és vártuk az 5 órát. Jó meleg volt igy szeptemberben, nem mondom verte az Isten a 26-27 fokot árnyékban, neki is kellett vetközni odafönn.
Itt volt az idő, beröffentettem a gépezetet és előbbre mentünk, hogy lássunk is valamit. (azért szép hangja van 5-600 vasnak egyszerre). Gurultunk szépen lefelé, majd egyre bátortalanabb lett a dolog....valami látszott elöl...mindenki megállt... de miért nem megyünk...????
MIndenki csak találgat, hiszen ruhában, sisakban, zümmögö motorok mellett nem igazán sokat hallani a madarak csicsergéséből. Aztán jön a kopp: a rend őreit azért vezényelték ki, hogy induláskor mindenkit vessenek alá "közúti forgalmi ellenörzésnek", illetve annak egy csekélyebb változatának: irat ellenörzés. A dolog igen vagány volt, mert a kint lévő 20-30 rendőrböl csak 3-4 igazoltatott a többiek az út két szélén nézték, hogy most mi van. Mi is ezt néztük. Aztán persze jött - sajnos - a szóváltás, a beszólogatás. Hát igen nem vagyunk mind egyformák, de ebben a helyzetben kinek van igaza? Közel háromnegyed órás totyorgás után átjutottunk a kordonon.... és a rend őrei akkor már nem is voltak olyan morcosok... nekik is melegük volt... és elegük... kissé nagy fába vágták a fejszét, ezt Ők is belátták. Majd változott a felállás, barátságosabb arcot vágtak és néhány jó tanács mellett - vegyük fel a sisakot, menjünk óvatosan, stb.. elengedtek... De csak két részletben (????) Az első kupac lemehetett a hegy egyik oldalán, a másik csak a másikon (???)

Sebaj, irány a város......


Megindultunk...

Aztán megálltunk.....ők előttem....

Ők pedig mögöttem....

A "közúti ellenörzés" után...

Végig gurultunk a városon, habár kissé szétszórt volt a kép. Ketté szakadt a társaság olyannyira, hogy volt akik akkor kanyarodtak a Petőfi Sándor utcából a Lánchíd felé, amikor mi már megjártuk az Andrássy út - Hősök tere - Andrássy út útvonalat. Itt közben találkoztunk a motoros rendőrökkel, akik - ha csak egy rövid időre - biztosítottak, hogy átmehessünk a Deák térnél a piroson is. A városból az M7-es felé vetődött az irány, a rutinosak már tudták, hogy Velence felé visz az út. Mi (Gergővel) a budaörsi benzinkútnál kiszálltunk, engem 7-re várt család (az asszony és a 2 gyerek), igy az közel egy órás kényszerpihenő miatt az országútról le kellett mondanunk. Amúgy is annyira megizzadtunk odafönn az ácsorgásban, hogy mindenki úszott a saját levében. Remélem senki sem fog elpatkolni tüdőgyulladásban.....
Szóval a hegyen történtekről csak annyit, hogy ez nem volt túl szép dolog, értelme sem volt sok.....


A budaörsi benzinkútnál...

Itt elbúcsúztunk a társaságtól.....

SBS 2004-09-08

Tokaj, motorostalálkozó - Augusztus 12-15.


A fiúk a hordógörgetést gyakorolják ...

Tábori csendélet.....

Mi és a haverok....

Minden augusztusban már alig várjuk, a Tokaji motoros találkozót, hiszen a nagyon jó bulikat tudnak rendezni a fiúk.
Csütörtökön mikor megérkeztünk még rengeteg sátorhely közül válogathattunk, de maradtunk a jól bevált VIP helyünkön. Pénteken lassan megtelt a kemping motorosokkal és vasaikkal. Egyre több ismeros ült le a sörsátorba egy-egy sörre és a régi emlékek felidézésére, de hogy a délután nem unatkozzunk a szervezok programokat találtak ki nekünk, volt ott minden haverok, buli, sör.... A szombat már a szokásos fejfájással kezdodött amit mindenki érez egy átmulatott este után. De sikerült a srácokat rávenni egy kis kirándulásra, felmentünk Tarcalon a TV toronyhoz és a bányatóban is lubickoltunk egy kicsit (ide sajna a fényképezogép nem jött velem). A kilátóból gyönyöru a kilátás a környezo tájra, a bányató pedig csodálatos helyen van a vize tiszta és bátra ajánlom mindenkinek, hogy csobbanjon egyet, ha már felverekedte magát a nem túl jó úton.


A hordógörgető verseny...

Még mindíg a verseny...

Tábori csendélet (kaja) .....

Bazsik István és a gépe szunyókál....

A hídról még péntek délután...

Gumiégetés messziről...

Amíg mi kirándultunk a táborban a többiek vetélkedtek egymással, volt iszapbirkózás, sörcumi, vazelinfutás, szkander, guminon való sexbemutató, ki tudja a gumiját hamarabb elégetni és még sok hasonló elfoglaltság.


A női szkanderra sokan voltak kiváncsiak....

Vazelinfutás...Egy kis csiszatolás..

Egy külföldi SRX.....

Vazelinfutás 2....

Bazsik István és én, no meg a vasam.....
 

Minden este hajnalig szólt a zene, folyt a sör.... és persze az új ismeretségek kötése. Azt hiszem levonható az a tanulság, hogy jövőre is ott a helyünk a bulin...

SRX-es Üdv: Dóra

Szigetszentmiklósi Tűzoltók Motorosfelvonulása - Augusztus 7.


A Citadellától......

Szigetszentmiklósra...

Szájhagyomány útján terjedő motoros őrület volt ma.

A Citadellánál találkoztunk kb.16 óra felé, és 17 órakor egyszer csak megindult a menet (kb. 500 motoros) keresztül a városon.


3 órakor már gyülekeztünk...

4 óra felé.....

fél 5-kor ennyien voltunk....

Útvonal : Citadella - Erzsébet híd - forduló a Ferenciek terén az aluljáróban - Erzsébet híd vissza - Lánchíd u. - Alagút - Attila u - Moszkva tér - Margit körút - Margit híd - Nagy Körút - Oktogon - Adrássy u. - Hősök tere - Adrássy u. vissza - Nagy körút folytatás - Petőfi híd - budán a Lágymányosi hídig - Lágymányosi híd - Csepeli gyorsforgalmi út - Csepelen át - Szigetszentmiklós és vissza.


Aztán mindent elleptek a motorosok...

Az országúton...

A megérkezés.....

A házigazdák....

Csak a végére jutott egy kis eső...

SBS és Pmiki...

Az útvonal magáért beszél. Nem tudom ki ment elől, de jó érzékkel volt megáldva, mert nem sok belvárosi hely lett kihagyva az biztos. A szervezés (a mi oldalunkról nézve legalábbis) remek volt, a Szigetszentmiklósi motorosok végig biztosították a kereszteződéseket. A városban minden csomópont előtt bevártuk a teljes bandát és úgy mentünk tovább. A hangulatot gondolom nem kell ecsetelni. Hangorkán volt bőven ahogy haladtunk. Biztos volt egy kis kellemetlenség az autósok részéről, de mentségünkre legyen mondva, az egész társaság rendkívül fegyelmezetten vonult át a fővároson, rendbontást én bizony nem láttam. A túristák és a gyalogosok viszont roppant módon élvezték a felvonulást, végig integettek és fotóztak. Remek volt nézni ezt a több száz motorost, ahogy kultúráltan (a dudálást és a motorbőgetést nem számítva) vonul végig a városon és az országúton sem volt vagánykodás. A szervezők remek munkát végeztek, le a kalappal előttük és a Szigetszentmiklósi tűzoltóparancsnokság vezetője előtt, ahogy meleg szívvel üdvözölte a számára részben ismeretlen tömeget.


Megismerkedtünk Petivel .....

Akinek egy Gilera Northwestje van....

Ez meg egy (találd ki) ...nem semmi gép.

Köszönjük ezt a hétvégi motorozást a Szigetszentmiklósi Tűzoltóknak.

SBS 2004-08-07

Hollóstető - Május 21 - 23.

Hali!!

Hideg, vizes és sáros ezzel jellemezheto a hétvége. Csütörtökön és vasárnap napsütés (péntek-szombat a találkozó) közben pedig szakadó eso idonként egy kis szünettel max:15 fokkal vegyítve.


Pénteken verbuválódott össze a csapat merészebb része akik dacoltak az elemekkel és az eso ellenére is tomboltak a koncerteken.

Szombaton már többen voltunk ekkor kerültek az ügyességi játékok megrendezésre, virsli evo verseny (az utasnak egy magasan felfüggesztett mustáros virslit kellett kéz nélkül leharapnia, miközben nem tehették le a lábukat), utána a doboz dobáló következett (parton felfelé a motorosnak olyan lassan kellett elhaladnia a dobozok mellett hogy utasa mind a 3 labdával el tudja találni a célt), egy kis piheno után következett a motor szépségverseny és a legszebb hangú motor kiválasztása. Este az eredményhirdetés után ismét koncertek szórakoztatták az igencsak "elázott" közönséget.
Vasárnap a táborbontás már szép idoben, de dagonya közepette történt.

Hát ennyit a hétvégérol.

Üdv: TDóra

 


yamahasrx.sbs.hu. Az oldal 2004. Július 26.-tól üzemel

Vissza a lap tetejére :: Impresszum :: Oldaltérkép
© Copyright by S.b.S ver.5.01 :: webdesign NetMax [ablak]

Magyar English E-mail küldése